Hoe ga ik deze klus zo veilig, snel en efficiënt mogelijk voor elkaar krijgen? Dit is een reële vraag bij hetveilig werken op hoogte. Wanneer vervolgens de werkzaamheden ook nog eens bestaan uit het vervangen, verplaatsen, monteren of installeren van buizen is de volgende vraag: hoe krijg ik het materiaal veilig naarboven?

Dit soort werkzaamheden worden uitgevoerd met
een schaarhoogwerker, waarbij de buizen over het hekwerk gelegd worden. Het veiligheidsrisico van
het naar boven transporteren is hoog. Buizen kunnen gaan rollen, omdat ze niet gezekerd zijn. Maar ook is het niet veilig om te rijden met de buizen, terwijl een groot deel uitsteekt ten opzichte van de contouren van het hoogwerkerplatform. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de schade is niet te overzien.

De oplossing

De nieuw ontworpen buizendrager is opgebouwd uit twee poten met een voetplaat, twee dragers en een lengtemarkering, die voorzien zijn van eindplaten
met geel/zwarte waarschuwingselementen. De spanbanden zitten vast aan de dragers en zekeren de lading tegen ongewenste verplaatsing. De poten en lengtemarkering zijn uitschuifbaar en in te zetten voor verschillende types schaarwerkers.

Ons doel is om de veiligheidsrisico’s te beperken tot een minimum. Wij geloven erin dat het aanbrengen van de lengtemarkering met waarschuwingselementen en de mogelijkheid om met de spanbanden het materieel aan de dragers vast te maken, dit doel ten goede komt. Als het materieel vast zit, telt het mee als hefvermogen.

Specificaties:

Totaal gewicht buizendrager: 20 kg
Toelaatbare totale belasting: 200 kg
Maximale uitschuiflengte lange elementen: 6 m Minimale uitschuiflengte lange elementen: 3,5 mBreedte buizendrager: 0,15 m

Verschillende schaarhoogwerkers zijn geschikt voor deze oplossing, namelijk:
JLG: 2032ES, 2632ES, 2646ES, 3246ES, 3394RT, 4394RT en GS4047

In Met En Mouwen Emory Aangerimpelde Lange Park Top Voorkant uZTlkOXwPi